Perioada de recenzare, prelungită în municipiul Buzău până la data de 24 iulie 2022. Cei care refuză recenzarea riscă amenzi de la 1.000 lei la 3.000 lei

Pŕimaria municipiului Buzău a lansat un apel către toți buzoienii să dea dovadă de spirit civic și să participe la campania de recenzare. Până acum au fost recenzați puțin peste 83 de mii de locuitori.

Este prea puțin față de targetul de 100 de mii de locuitori care îi conferă în prezent Buzăului statutul de oraș de rangul 2.

Daca Buzăul nu va reuși să recenzeze cel puțin 100 de mii de locuitori, va fi descalificat la oraș de rengul 3, în joc fiind finanțări mari de la bugetul central care sunt în pericol de a fi pierdute..

„COMUNICAT
Stimați cetățeni ai municipiului Buzău

Până ieri, 12 iulie 2022, în urma activității obligatorii de recenzare în municipiul Buzău, erau înregistrate cca 83.000 de locuitori, față de cca 130.000 de locuitori cu acte de identitate în Buzău. Țin să vă reamintesc că toată dezvoltarea viitoare a orașului nostru va depinde de numărul de locuitori înregistrați la acest Recensământ.
În situația în care vom înregistra mai putin de 100.000 de locuitori, vom scădea ca oraș de la rangul II la rangul III, ceea ce va determina pierderi atât financiare ( mai puțini banii de la U.E. și Guvern) dar și mai putini profesori, medici etc.
Recenzarea persoanelor și a locuințelor nu este o optiune, ci o obligație a fiecărui cetățean român.
Persoanele care refuză recenzarea riscă amenzi de la 1.000 lei la 3.000 lei, conform legii. Ieri s-a aplicat prima amendă în municipiul Buzău.
Perioada de recenzare s-a prelungit până la data de 24 iulie 2022 și drept urmare, solicit cetățenilor care locuiesc în Buzău, indiferent unde au adresa în actul de identitate, și care nu s-au autorecenzat on-line sau nu au fost încă recenzați de recenzorul de teren, să procedeze în felul următor:
1. Să ia legătura cu Directia judeteană de Statistică la telefon 0238-719714 pentru a afla datele recenzorului atribuit adresei proprii;
2. Să contacteze recenzorul de teren pentru realizarea recenzării.
SAU: Să meargă la unul din punctele fixe stabilite pentru a se recenza:
Nr. crt.
Denumire locație

ADRESA
Program de recenzare

Ca primar al municipiului Buzău nu pot să supun riscului viitorul acestui oraș, fapt pentru care sunt obligat să aplicăm amenzi tuturor celor care nu se vor recenza.

Vă multumesc pentru întelegere!
Constantin Toma
Primarul Municipiului Buzău” precizează edilul Constantin Toma într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne pe Google News