Perchezițiile din Buzău și București s-au lăsat cu rețineri: cinci suspecți acuzați de proxenetism și trafic de țigări, în arest pe bază de ordonanță

Un număr de 13 persoane au fost conduse la audieri în urma amplelor percheziții de miercuri, iar cinci dintre acestea, cu vârste cuprinse între 30 şi 52 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

De asemenea, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 63.760 de ţigarete, 6.080 de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, nouă telefoane mobile, 10.500 de euro și 18.000 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea instituirii măsurilor asiguratorii, bunuri mobile şi imobile, estimate la valoarea totală de 80.000 de euro.

Doi dintre bărbații reținuți sunt cercetați într-un dosar de braconaj. Ei au ucis un urs de 130 de kilograme, la Tisău, pe 18 mai 2022. Animalul era imobilizat într-un laț din șufă metalică, fixat între copacii din pădure în fondul de vânătoare AVPS Călifaru Alb.

Comisarii Gărzii de Mediu, inspectorii de la Agenția pentru Protecția Mediulu, jandarmii și medicii veterinari au fost chemați să intervină pentru salvarea animalului. Ursul nu a putut fi salvat, din păcate.

Un alt bărbat a fost reținut pentru proxenetism. El ar fi convins fetele să lucreze pentru el prin metoda ”Lover boy”. Acestea practicau prostituția în Germania și Elveția. Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea instituirii măsurilor asiguratorii, bunuri mobile şi imobile, estimate la valoarea totală de 80.000 de euro.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii organizaţi în filtre rutiere, în contextul acţiunilor derulate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.400 de lei şi au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, trei permise de conducere.

Alți doi bărbați au fost reținuți pentru infracțiunea de trafic de țigări. De altfel, în urma perchezițiilor, au fost ridicate 63.760 de ţigarete, 6.080 de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, 9 telefoane mobile, 10.500 de euro și 18.000 de lei.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Urmărește-ne pe Google News