Percheziții în județul Buzău la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani

Polițiștii din Prahova efectuează, joi, 52 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare a banilor. 40 de persoane vor fi conduse la audieri.

Perchezițiile domiciliare au loc în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița. La Buzău, potrivit unor surse judiciare, poliţiştii ar fi descins în patru locaţii din municipiul reşedinţă de judeţ iar la final nu ar fi fost ridicate, se pare, persoane pentru a fi duse la audieri.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2010 — 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale.

Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor. Patruzeci de persoane urmează să fie duse la audieri.