Pentru ce aplică polițiștii locali din Buzău sancțiuni usturătoare. Ultima acțiune s-a încheiat cu amenzi de sute de milioane lei vechi

Activitate intensă a Poliției Locale, în perioada 25 septembrie – 1 octombrie 2017. Agenții acesteia au intensificat acțiunile de patrulare și control în urma cărora au constatat și aplicat un număr de 343 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală ridicându-se la peste 68.100 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, comerțul stradal neautorizat, deținerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publică.

Descinderile au avut loc în cartierele buzoiene Dorobanți I și II, Broșteni, Micro 5, Micro 3, Micro 14, Poștă, Mihai Viteazu și Simileasca, unde au fost constatate și aplicate un număr de 74 sancțiuni contravenționale și aplanate un număr de nouă stări conflictuale.

Alte peste 200 de sancțiuni au fost au fost aplicate de poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră, cei de la Compartimentul Disciplină în Constructii și Afisaj, de la Compartimentul Protecția Mediului și din cadrul Compartimentului Inspectie Comercială.

Politiștii locali cu atributii în domeniul evidenței persoanelor au desfășurat verificări la un număr de opt asociații de proprietari, care au vizat actualizarea cărților de imobil, dar și normele legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor.