Pensionări masive la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău

Un număr de 49 de agenți de poliție și 14 ofițeri au ieșit la pensie în acest an. Potrivit reprezentanților instituției, pierderile de personal din ultima perioadă lasă în urmă un gol greu de completat.

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău funcționează, în prezent, la o capacitate de 85 la sută. Și asta, ca urmare a faptului că de la începutul anului și până în prezent, 63 de poliţişti, dintre care 14 ofiţeri, s-au pensionat.

În acest fel, s-a creat un deficit de personal, deși conducerea inspectoratului încearcă să-l acopere cu tineri absolvenți.

Balanța este însă greu de echilibrat, dat fiind că au plecat oameni cu peste 20 de ani de experiență. Cea mai mare lipsă este resimțită la serviciul de ordine publică, acolo unde zilnic pot apărea tot felul de situații deosebite.

Inspectoratul Județean de Poliție Buzău are aproximativ o mie de angajați. Cererile de pensionare vin în contextul în care Guvernul a decis, în aceasta vară, să adopte o ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legii pensiilor speciale.