Pediatria Spitalului Județean de Urgență Buzău, luată cu asalt în urma unui val de infecții respiratorii

Pediatrii buzoieni aproape că nu mai fac față solicitărilor zilnice, venite din partea părinților care își aduc copiii la Urgențe cu febră mare. Unitatea de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Buzău primește zilnic aproximativ 50 de pacienți, iar medicii estimează că în maxim două săptămâni se va ajunge la un vârf al îmbolnăvirilor.

Pediatrii spun că dacă febra foarte mare persistă câteva zile, iar starea copilului nu este una bună, atunci trebuie să fie adus la spital.

Chiar dacă părinții se prezintă la spital cu cei mici într-un număr mare, medicii avertizează că acesta este doar începutul sezonului, iar vârful ar urma să fie atins în următoarele două sau trei săptămâni.

„În marea lor majoritate sunt viroze ușoare, sunt destul de puțini internați cu pneumonii, cu insuficiență respiratorie. Probabil că în următoarele două săptămâni se vor mai accentua virozele”, spune Gina Anica, medic primar în specialitatea Pediatrie.

În prezent, Unitatea de Primiri Urgențe primește zilnic 50-60 de pacienți, iar situația se va înrăutăți, estimează specialiștii din Spitalul Județean.

Pediatrii se așteaptă în perioada decembrie – februarie și la un val de gripe, iar pentru asta recomandă deja vaccinarea antigripală, în special la copiii din categoriile de risc.

Urmărește-ne pe Google News