Patru bărbați, acuzați de braconaj. Au fost prinși de polițiști, după ce au vânat ilegal doi urși

Trei bărbați din Constanța și un buzoian au intrat în atenția polițiștilor într-un dosar de braconaj. În urmă cu o săptămână, aceștia ar fi vânat doi urși, unul de pe un fond de vânătoare din Vrancea, iar celălalt, de pe un fond de vânătoare din Buzău.

Au fost prinși după ce mașina cu care a fost transportat unul dintre urșii vânați a fost oprită în trafic, iar polițiștilor le-a dat de gândit faptul că portbagajul autovehiculului era plin de noroi și mirosea ciudat.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au efectuat în data de 11 februarie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, două percheziții domiciliare, pe raza comunei Vernești, la persoane bănuite de braconaj.

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38, respectiv 47 de ani, trei din Constanța și unul din Buzău, vânători autorizați conform legii, ar fi participat la braconarea a două exemplare din specia urs în zilele de 6 și 11 februarie.

În urma desfăşurării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor componente vânat, trei arme de vânătoare, obiecte vestimentare și medii de stocare. De asemenea, au fost indisponibilizate două autovehicule.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliției în vederea audierilor pentru transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 sau găsit împușcat ori tranșat în teren, comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul sau părți ori produse ușor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condițiilor legii, conform Legii 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic, față de trei dintre acestea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar.