Pasionații de astronomie, invitați la Tabăra de sculptură de la Măgura, să cerceteze cerul cu telescoape performante

Reprezentanții Muzeului Județean invită toți turiștii care ajung în Buzău  să participe la un eveniment inedit organizat în Tabăra de sculptură de la Măgura.

Este vorba despre „Măgura Sky”, eveniment în cadrul căruia pasionații de astronomie vor putea admira cerul plin de stele în cadrul natural deosebit oferit de Muzeul în aer liber de la Măgura.

Astfel, sâmbătă, de la ora 17.00, cei interesați vor avea ocazia să călătorească împreună printre stele, cu ajutorul telescopului.

Organizatorii vor avea la dispoziție telescoape, dar îi invită pe pasionații de astronomie care au astfel de instrumente optice să vină cu ele.

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și face parte din programul de revalorificare muzeală a Taberei de sculptură Măgura.

Muzeul în aer liber Tabăra Măgura din Buzău a fost inaugurat miercuri, 15 iunie, după o scurtă etapă de reamenajare.

Fiecare statuie este prevăzută cu cod QR care prin scanare oferă turistului pe telefon informaţii despre autor şi povestea lucrării.

Poienile cu peste 250 de statui au acum sistem de iluminat cu leduri, alimentate de la panouri solare şi, pentru supravegherea zonei, au fost fixate camere video care filmează şi noaptea.

Întreaga investiţie a fost de 500.000 de lei, iar banii au venit de la Consiliul Judeţean Buzău.

Situat la mai puţin de 30 de kilometri de municipiul Buzău, pe traseul turistic ”Drumul vinului”, Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura” este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, fiind cel mai mare ansamblu de statui în aer liber.

„Este rezultatul strădaniilor depuse de autorităţile judeţului Buzău şi de Uniunea Artiştilor Plastici din România şi a avut, încă de la început, o concepţie unitară simbolică“, spun realizatorii.

Sufletul acestei tabere a fost sculptorul Gheorghe Coman. În 1970, când a fost înfiinţată, urma să marcheze cele 16 veacuri de atestare documentară a oraşuui Buzău. Tabăra a fost programată ca vreme de 16 ani un număr de 16 sculptori, mereu alţii, să vină să lucreze în poienile de la Măgura.

Urmărește-ne pe Google News