Partidul Social Democrat a câştigat la Buzău majoritatea mandatelor de primar

Partidul Social Democrat a câştigat la Buzău majoritatea mandatelor de primar, inclusiv în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat. La numărătoarea parțială, liberalii aveau adjudecate, la ora 10.00, nouă primării, iar Dreapta Unită, două, Lopătari și Țintești.

UPDATE Potrivit numărătorii paralele realizate de organizaţia judeţeană a PSD, formaţiunea politică condusă la Buzău de Lucian Romaşcanu şi-a adjudecat 55 de primării din totalul de 87, PNL a câştigat primăriile din șase localităţi în timp ce în alte 26 de localităţi numărătoarea voturilor este în curs de finalizare.

Primarul municipiului Buzău Constantin Toma a obţinut, potrivit datelor parţiale, cel de-al treilea mandat cu aproape 70% din voturile valabil exprimate. Următorul clasat, Carmen Ichim (PNL) a strâns peste 13% din voturile valabil exprimate.

Florin Drăgulin, candidatul Alianței Dreapta Unită, a obținut peste 8%, iar independenta Haritina Crăiță, aproximativ 4 procente.

Primăria Municipiului Buzău (Ora 09.30)

Constantin Toma – PSD – 67,28%
Carmen Ichim – PNL – 13,93%
Florin Drăgulin – ADU – 8,27%
Haritina Crăiță – Ind. – 3,97%

CLM Buzău (Ora 09.30)

PSD – 58,63%
PNL – 14,09%
ADU – 10,7%

Printre localităţile în care social-democraţii au câştigat mandate de primar se numără comunele Săgeata-99% din voturi, Luciu-95% din voturi, Ghergheasa-93% din voturi, Glodeanu-Siliştea-92% din voturi, Movila Banului-85% din voturi, Florica-81% din voturi şi oraşul Nehoiu, cu 80% din voturi.

La rândul său, PNL ar fi câştigat nouă mandate de primar, conform rezultatelor parțiale, în Brădeanu, Cislău, Glodeanu Sărat, Năeni, Padina, Râmnicelu, Ulmeni, Valea Salciei şi Zărneşti. La Lopătari, primarul Claudiu Constantin, susținut de Dreapta Unită, a câștigat un nou mandat. Tot Alianța Dreapta Unită pare că va da primar și în comuna Țintești.