Pacienții cu accidente vasculare cerebrale vor fi trataţi la Spitalul Judeţean Buzău, cu şanse mari de recuperare mai mari

Spitalul Județean Buzău a fost inclus în programul naţional de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale, acest tratament fiind finanțat de către stat, prin Casa de Asigurări de Sănătate. Până acum, costurile erau suportate de către Spitalul Județean, din fonduri proprii.

Spitalul Judeţean de Urgență Buzău a fost introdus, începând de marți, în Programul naţional de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale. Acest lucru permite procedura care poate salva vieţi şi care se numeşte tromboliză, un tratament care, aplicat în maximum patru ore de la producerea atacului ischemic, poate dizolva cheagul de sânge care a provocat AVC-ul.

Pentru a beneficia de această procedură, pacienţii trebuie să ajungă în foarte scurt timp la spital, avertizează medicii neurologi. Din nefericire, cei mai mulți oameni nu recunosc simptomele unui atac cerebral.

Una dintre condițiile ca Spitalul Județean Buzău să intre în programul național de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale a fost acoperirea gărzilor în Secția Radiologie și Imagistică Medicală.

Costurile pentru tromboliză sunt foarte mari, însă, de acum înainte, vor putea fi decontate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Până acum, costurile pentru tromboliză erau suportate de către Spitalul Județean Buzău, din fonduri proprii.