VIDEO Panică printre pacienții și personalul medical de la UPU Buzău, după ce o femeie a descărcat un spray lacrimogen pe holuri

Personalul medical și pacienții de la Unitatea de Primiri Urgențe Buzău au fost evacuați, joi dupa-amiază, dupa ce o femeie a pulverizat pe holuri o doză întreagă de spray iritant-lacrimogen. Gestul acesteia a fost reacție la lovitura primită de la un bărbat, cu care se afla în conflict din cauza copiilor. Personalul și pacienții au reintrat în UPU după 20 de minute.

Incidentul s-a produs la scurt timp după ce femeia, din comuna Costești, a sosit la spital cu copilul rănit după o bătaie la școală. A fost lovită cu pumnul în față de un bărbat, iar ea a scos spray-ul și l-a descărcat pe holurile Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

„Am venit cu copilul meu la UPU și în momentul în care dădeam actele doamnei de la triaj m-am trezit brusc cu un pumn în față. Năucită de lovitură am scos spray-ul paralizant din geantă și am dat cu el. Recunosc, n-am mai ținut cont de ceilalți pacienți. Am dat în prostie. Cum cel care m-a lovit a fugit în timp ce se bătea cu bărbatul meu încoace spre saloane m-am dus după el cu spray-ul”, a povestit femeia agresată.

Scandalul din UPU a fost continuarea unui conflict petrecut între copilul femeii și cel al bărbatului care a dat cu pumnul.

Cei doi copii, colegi în clasa a șasea, la scoala din comuna Costești, s-au luat la bătaie într-o pauză, iar unul dintre ei l-a mușcat de spate pe celălalt.

Mama celui mușcat a venit cu băiatul la UPU, moment în care a fost lovită cu pumnul de tatăl celuilalt, pe care l-a întâlnit în spital. A urmat o bătaie ca-n filme, iar pentru că nu reușea să facă față, agentul de pază a dat alarma pe unitate.

Bărbatul agresor a fost preluat de polițiști. După 15-20 de minute în care au ieșit afară din cauza spray-ului lacrimogen, personalul și pacienții au reintrat în UPU.