Oboi valoros, furat dintr-un lăcaş de cult din Glodeanu Sărat, recuperat după un an

În zorii zilei de miercuri, poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Smeeni au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, principalul bănuit în cazul dispariției unui oboi valoros dintr-un lăcaş de cult, din comuna Glodeanu Sărat.

Bănuitul este un bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Ilfov. „Fapta a fost sesizată în dimineaţa de 30 iulie 2021, în jurul orei 09.00, de către proprietara instrumentului, o tânără în vârstă de 32 de ani, din Olanda”, Tânăra a estimat valoarea bunului sustras la 5.000 de euro.

Din cercetările efectuate de polițiștii buzoieni a reieşit că, în noaptea de 29 spre 30 iulie 2021, bănuitul ar fi pătruns prin efracţie într-o biserică baptistă din Glodeanu Sărat şi ar fi sustras instrumentul care fusese depozitat temporar de muziciana olandeză în biserica respectivă, în vederea realizării unor activităţi de voluntariat în domeniul cultural-religios.

În baza datelor tehnice ale instrumentului şi a celorlalte informaţii furnizate de tânăra din Olanda, poliţiştii au descoperit instrumentul muzical la un bărbat din Voluntari, care îl achiziţionase de la o casă de amanet cu scopul comercializării pe platformele online de profil. Anunțul de vânzare a oboiului i-a ajutat pe polițiști să rezolve cazul.

Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că oboiul ar fi fost achiziţionat de către casa de amanet chiar de la bănuit, contra sumei de 600 de lei. Instrumentul a fost recuperat de poliţişti și restituit proprietarei.

Hoțul a fost prins și arestat pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, ilfoveanul a fost prezentat procurorilor din orașul Pogoanele, care au dispus continuarea cercetărilor faţă de bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, sub măsura controlului judiciar.

Urmărește-ne pe Google News