O stradă din municipiul Buzău se va numi Calea Eroilor

Autoritățile vor redenumi segmentul din Bulevardul Unirii unde se află Cimitirul Eroilor, cel mai mare din ţară. În semn de omagiu pentru toţi cei care îşi dorm somnul de veci în pământul Buzăului, strada se va numi „Calea Eroilor”. De ziua „Înălţării Domnului”, autorităţile buzoiene vor organiza un eveniment naţional dedicat cinstirii tuturor celor care şi-au jertfit viaţa pentru patria lor.

Pe 17 mai, în ziua în care Domnul Iisus Hristos s-a înălţat la ceruri, românii celebrează şi Ziua Eroilor, care şi-au jertfit vieţile pentru apărarea patriei. În acest an, autorităţile locale şi militare de la Buzău vor organiza un eveniment major, de importanţă naţională, dedicat centenarului Marii Uniri.

Segmentul din bulevardul Unirii unde se află Cimitirul Eroilor va deveni o stradă cu nume propriu – Calea Eroilor – în semn de cinstire pentru miile de eroi care odihnesc aici.

La eveniment au fost invitaţi preşedintele României, reprezentanţii Casei Regale, miniştrii Guvernului în frunte cu premierul, ambasadori ai ţărilor care au eroi înmormântaţi la Buzău şi înalte oficialităţi militare.

Se aşteaptă şi prezenţa unui pluton de militari ai unei ţări care nu face parte din NATO.

Tot atunci, pentru prima dată după decembrie 1989, la Buzău se vor trage salve de tun în onoarea tuturor eroilor care îşi dorm somnul de veci în cel mai mare cimitir al eroilor din ţară.

Cu o zi înainte de eveniment, pe 16 februarie, strada cuprinsă între intersecţia cu bulevardul Alexandru Averescu şi pasarela de la Hanul lui Ţintă va fi redenumită Calea Eroilor.