O nouă rocadă la șefia Inspectoratului Școlar Buzău. A plecat Florina Stoian și vine Geta Burducea

Ministerul Educației a emis ordinele de încetare a mandatelor de inspector școlar general pentru cele trei șefe ale IȘJ Buzău, valabile începând cu data de astăzi. Imediat a sosit și decizia de numire în funcție la șefia IȘJ. Este vorba despre Geta Burducea, care a fost numită general interimar printr-o adresă sosită la IȘJ.

Astăzi au sosit faxurile de la minister privitoare la destituirea din funcție a șefei ISJ Florina Stoian și a celor două adjuncte Nela Wamsidel și Daniela Palcău. Contractele de management ale celei trei inspectoare se desfac începând cu data de astăzi.

”Vom contesta, toate trei, ordinul de demitere. Așa cum am contestat și evaluarea făcută de minister. E posibil să ne întoarcem în funcții, n-ar fi prima oară depinde ce va spune justiția”, a declarat Florina Stoian.

Florina Stoian a mai precizat că ministerul a trimis și ordinul prin care Geta Burducea, fost șef al instituției, a fost numită Inspector Școlar General Adjunct. Ea a fost delegată de Minister să preia conducerea interimară a Inspectoratului.