O femeie este în comă de șase zile, la Spitalul Judetean, după o injecție cu antibiotic. Rudele cer transferul la București

Săptămâna trecută, UPU Buzău a fost luată cu asalt de zeci de persoane de etnie rromă, după ce o femeie a făcut stop cardiac în urma unui şoc anafilactic. Marți, episodul s-a repetat, aparţinătorii femeii solicitând transportarea pacientei la o unitate spitalicească din Bucureşti. Transferul pacientei este imposibil de realizat.

O injecție primită la domiciliu i-a fost aproape fatală unei femei de 42 de ani, din Buzău. Incidentul s-a petrecut în urmă cu șase zile, într-o locuință din cartierul Simileasca. Femeii i s-a făcut rău și a leșinat în timp ce o asistenta medicală îi administra o injecție cu antibiotic.

Asistenta a încercat prin toate mijloacele să o resusciteze pe femeie, însă fără succes. Pentru că nu au mai avut răbdare să aștepte ambulanța, rudele au adus-o la spital cu un autovehicul. Când a fost adusă la spital, femeia se afla deja în stare foarte gravă. Medicii de la UPU au fost cei care i-au acordat primul ajutor femeii.

Rudele pacientei au luat din nou cu asalt holurile unităţii medicale, în cursul zilei de marți, pentru a cere transferul acesteia la Spitalul Floreasca din Capitală, însă au aflat că transferul pacientei este imposibil de realizat.

Aparţinătorii au de gând să depună o plângere la poliţie împotriva asistentei medicale care i-a administrat femeii de 42 de ani injecţia. Conducerea medicală a Spitalului Judeţean a ţinut să precizeze că nu este reponsabilă pentru tratamentul ambulatoriu şi că asistenta în cauză nu era angajata celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ

De altfel, „actul medical sub presiune” este o practică cu care doctorii din Spitalul Judeţean sunt de mult obişnuiţi. Nu de puţine ori, medicii au intervenit sub ameninţările rudelor pacienţilor.