O femeie din Pătârlagele a murit după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare

O buzoiancă în vârstă de 55 de ani, din orașul Pătârlagele, a decedat după ce a consumat ciuperci otrăvitoare. Buzoianca a gătit ciupercile pentru întreaga familie.

Cu puțin înainte de a pune masa, fiica și soțul său au fost reținuți cu alte treburi și nu au mâncat. Imediat după ce a consumat din mâncarea gătită din ciupercile otrăvite, femeii i s-a făcut foarte rău și a fost dusă de urgență la Spitalul Nehoiu.

S-a întâmplat pe data de 17 iulie, ora 20.50. pacienta prezenta febră, dureri abdominale, scaune diareice şi vărsături şi i s-a pus diagnosticul de boală diareică acută cu sindrom de deshidratare acută, posibil după consum de ciuperci.

Medicii i-au administrat o perfuzie de susţinere cu glucoză, No-spa şi alte simptomatice. A fost externată a doua zi la ora 6.30 cu stare generala bună, echilibrată, dar şi cu recomandarea să revină în cazul agravării simptomelor.

Femeia s-a prezentat în cursul aceleiaşi zile către orele 15 cu simptome de şoc toxic, somnolenţă, diaree, vărsături. Medicii au echilibrat-o cu tratament endovenos şi au trimis-o la Spitalul Judeţean Buzău, la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Medicul epidemiolog Carmen Scântei spune că pacienta împreună cu familia a solicitat externarea la cerere, contrar avizului medical şi că a refuzat investigaţiile propuse de cadrele medicale. Mai exact, aceasta nu a acceptat decâ efectuarea unei electrocardiograme şi efectuarea examenului, după care, seara, la ora după ora 22 a părăsit Spitalul Judeţean Buzău.

Pe pagina Direcţiei de Sănătate Publică Buzău există o averizare privind consumul de ciuperci, având în vedere faptul că este alertă în mai multe spitale din țară după ce în secțiile de terapie intensivă au ajuns pacienți care au mâncat ciuperci otrăvitoare.

În general, intoxicaţiile cu ciuperci se caracterizează prin: tulburări digestive: greţuri, vărsături, epigastralgii (dureri de stomac), diaree, Anunț îngrijorător al autorităților sanitare buzoiene, după ce consumul de ciuperci a făcut deja o primă victimă.

Cum a fost posibil? Ploile din ultima vreme au făcut că sporii otrăvitori să ajungă pe ciupercile comestibile, așa încât oamenii care le culeg și le consumă de o viață se pot înșela în privința lor.