O elevă din Pogoanele cere ajutor pentru o operaţie salvatoare

Este tânără, frumoasă, cu poftă de viaţă şi planuri mari, însă a ajuns într-o cumpănă grea la numai 19 ani. Viaţa Mădălinei Buzea, elevă în clasa a 12-a la Liceul din Pogoanele, este măcinată de o afecţiune cumplită. Suferă de scolioză toraco-lombară, problemă de sănătate care se agravează rapid.

Pentru a se vindeca, tânăra are nevoie de 20 de mii de euro, o sumă imensă în comparaţie cu posibilităţile materiale ale familiei sale.

Mădălina Buzea are aproape 19 ani şi niciodată nu a avut probleme de sănătate. În urma unei operaţii banale de apendicită, medicii au constatat că fata suferă de scolioză toraco-lombară, o boală cumplită din cauza căreia coloana vertebrală se curbează de obicei în foma literei S sau C.

”Din clasa a zecea a început să se agraveze situaţia. A început să se facă mai mare cocoaşa aceea şi la sfârşitul clasei a zecea am fost la Buzău pentru a face o radiografie. Atunci mi-au zis doctorii că e posibil să fie de la o poziţie greşită a corpului, că s-ar putea să fi stat eu greşit şi să se fi întâmplat ceva la umăr. Dar nu a fost aşa. A început să mă doară, se făcuse foarte urâtă cocoaşa aceea”, spune Mădălina.

După investigaţiile de la Buzău, Mădălina a mers la un spital din Bucureşti. Medicii de acolo au intervenit chirugical, iar operaţia a reuşit să îi prelungească viaţa. Numai că de atunci s-a îmbolnăvit şi de inimă, iar starea ei se agravează treptat.

Pe lângă afectarea poziţiei normale a coloanei vertebrale, scolioza poate avea un impact negativ asupra calităţii vieţii, poate provoca dureri, poate afecta funcţiile pulmonare normale, poate tulbura somnul şi poate reduce capacitatea de a face sport şi de trăi în mod normal.

Acum, Mădălina Buzea nu se poate deplasa fără ajutor, iar la cursurile Liceului din Pogoanele se duce ocazional. Studiază acasă, iar profesorii îi dau teme şi îi programează testările.

”La şcoală merg de cinci, şase ori pe semestru, cu cineva de aici din sat pe care îl plătim să mă ducă şi să mă aducă. Mă ocup de şcoală mai mult de acasă, adică dau teze, testele naţionale. Domnii profesori îmi dau lecţiile acasă şi a doua zi mă ascultă, ca să iau şi eu o notă. Nici măcar la Bac nu mă mai pot gândi acum pentru că cel mai mult îmi doresc acum să mă fac bine”, mărturiseşte tânăra din Pogoanele.

Pentru Mădălina există o şansă, foarte costisitoare însă. Un spital privat îi poate asigura intervenţia chirurgicală şi fixarea protezelor care i-ar reda speranţa la o viaţă normală. Numai că intervenţia costă peste 80.000 de lei iar familia sa nu îşi permite nici să viseze la aceşti bani, având o situaţie financiară deosebită.

Numărul de cont deschis pe numele Mădălinei:
RO61BRDE100SV50337471000
Cont deschis pe numele Buzea Mădălina-Angelica