O asociație din Irlanda a strâns cadouri pentru copilașii din Scutelnici. Cine a fost inițiatoarea transportului umanitar

O dubiță cu daruri strânse de o asociație umanitară din Irlanda a ajuns miercuri la școala din comuna buzoiană Scutelnici. Peste 250 de cutii pline cu rechizite, jucării și îmbrăcăminte le-au fost distribuite elevilor și preșcolarilor. Transportul umanitar a fost inițiat de Ileana Cunniffe Băiescu, o buzoiancă adoptată în Irlanda.

Un TIR încărcat cu mii de pachete a pornit din Irlanda, unde a fost încărcat din donații colectate de Asociaţia Road of Hope și a străbătut toată Europa cu peste 20 de tone de cadouri. Camionul a adus în România aproximativ 7.000 de cutii cu surpize, pe care le-a descărcat în mai multe comune din țară.

Peste 250 de cutii cu jucării, hăinuțe și rechizite au fost preluate din camionul care a staționat în Neamț și transportate cu o dubiță la Buzău, pentru a fi distribuite micuților din comuna Scutelnici, de unde provine cea care a direcționat transportul umanitar către comunitatea buzoiană, Ileana Cunniffe Băiescu.

Ileana s-a născut în urmă cu 39 de ani la Scutelnici, într-o familie cu zece copii, şi s-a stabilit în Irlanda în urmă cu două decenii, la familia adoptivă a unuia dintre fraţi. Din cauza lispurilor materiale, părinţii ei au fost de acord cu adopţia mai multora dintre copii, aceştia ajungând separat în mai multe familii din străinătate.

Ileana Cunnife Băiescu a plecat în lumea largă cu amintirea mamei, a tatălui şi a celorlalţi fraţi adânc imprimată în suflet. Măcinată de dor, Ileana a început să-şi caute fraţii răspândiţi în lume, iar în urmă cu trei ani a creat pagina de Facebook intitulată ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României“, cu ajutorul căreia sute de copiii care nu şi-au cunoscut niciodată familiile biologice au reuşit de atunci să îşi găsească părinţii sau fraţii.