Nou sistem de platforme de gunoi, experimentat în cartierul Micro XIV

Autoritățile locale și societatea de salubritate, RER Buzău, vor introduce un nou sistem de platforme de gunoi în cartierele în care nu pot amenaja rampe îngropate.

O primă astfel de platformă ce asigură colectarea selectivă și securitatea deplină împotriva căutătorilor în gunoaie a fost amplasată experimental în Cartierul Micro XIV.

O noutate a acestui tip de platformă este faptul că este dotată și cu compartiment pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile provenite din deșeurile menajere (resturi de fructe, legume proaspete sau gătite, resturi de pâine și cereale, zaț de cafea, resturi de ceai, coji de ouă, plante de casă).

Se comportă ca o platformă îngropată, însă costurile acesteia sunt mult mai mici, la mai puțin de jumătate din prețul unei platforme îngropate. Aceste platforme supraterane nu le înlocuiesc pe cele subterane, fiecare adaptându-se zonei în care trebuie amplasate.

Această platformă este arondată numai unei părți din blocurile din cartieru Micro 14, o parte din blocurile din cartier vor rămâne cu pubele în fața blocurilor. Platforma are patru compartimente: câte unul pentru deșeuri menajere și deșeuri biodegradabile, și două pentru deșeuri reciclabile.

„Împreună cu societatea RER încercăm să implementăm un nou sistem de platforme de gunoi în municipiu, în zonele unde nu este posibilă amplasare de platforme îngropate, componentă a proiectului de modernizare a tuturor sistemelor de colectare a deșeurilor din oraș”, a scris viceprimarul Ionuț Apostu pe Facebook.

În 2016, autoritățile locale și societatea RER Buzău au amenajat rampe îngropate în vecinătatea Bisericii „Greci”, pe strada Tunel și în spatele Hotelului Coroana. Fostele platforme erau adiacente locurilor de joacă sau fuseseră amenajate prea aproape de locuințe.

Primăria Buzău a anunțat că va continua amenajarea rampelor de gunoi îngropate și în alte cartiere ale orașului.

21430418_1734253140213518_8657013346757858224_n