Noile denumiri și configurații ale cartierelor din Buzău. Iată unde va fi Cartierul Democrației

Autoritățile Buzăului au hotărât să modifice denumirile cartierelor municipiului, atribuite cu zeci de ani în urmă, de pe vremea comunismului. Schimbarea se face printr-un proiect de hotărâre supus votului consilierilor locali și aprobat la ședința de vineri.

Conform proiectului, cartierele Micro III, Micro V și Micro XIV vor fi rebotezate. Astfel, Micro III ar urma să fie denumit Cartierul Episcopiei. Micro V va fi rebotezat Cartierul Al. Marghiloman, iar Micro XIV se va chema Cartierul Crâng.

O modificare importantă apare și în privința Cartierului Unirii. Această denumire se va păstra doar pentru ansamblul de blocuri dinspre Bariera Ploiești până la intersecția cu strada Patriei.

De la intersecția cu strada Patriei, zona de pe dreapta (sens către Mărăcineni) se va numi Cartierul Independenței, iar cea de pe stânga Cartierul Democrației.

La fel, dincolo de intersecția cu străzile Transilvaniei și Obor, zona de pe dreapta se va numi Cartierul Episcopiei, iar cea de pe stânga Cartierul Constituției.

De asemenea, Primăria a mai decis să atribuie denumiri aleilor din cartierele de blocuri, din nevoia unei localizări exacte a imobilelor. Vechile adrese din buletin vor fi înlocuite cu cele noi, însă nu se precizează nimic în legătură cu obligativitatea preschimbării actului de identitate.

cart

2-1

1-1