Noi detalii despre incendiul violent produs în spațiul de depozitare al reciclatorului Green WEE

Reciclatorul buzoian Green WEEE a găsit un potențial vinovat pentru producerea incendiului de marți dimineață din incinta societății. Potrivit unei anchete interne, cauzele probabile ale declanșării focului ar fi scânteile mecanice produse de un utilaj care funcționa în spațiile de depozitare ale deșeurilor de frigidere.

Compania Green WEE precizează că flăcările au pornit pe platforma pentru depozitarea carcaselor de frigidere provenite din deșeu tehnologic, activitatea de depozitare desfășurându-se în deplină conformitate cu legislația în vigoare.”Alături de investigația autorităților, am demarat și noi o anchetă internă pentru a înțelege cu exactitate contextul și cauzele producerii incidentului, astfel încât să luăm măsurile necesare pentru a împiedica pe viitor astfel de situații. La declanșarea incendiului, toate procedurile de siguranță au fost respectate în mod corespunzător și nicio persoană prezentă pe platformă nu a fost rănită. Suntem recunoscători echipelor de intervenție prezente la fața locului, care au acționat cu maximă promptitudine și responsabilitate pentru a stinge focul, cât și celor care s-au implicat și au oferit ajutorul în această situație. Vom face tot ceea ce este necesar a preveni pe viitor astfel de situații. În continuare suntem în dialog cu autoritățile locale și ne oferim sprijinul pentru finalizarea investigațiilor în curs.” a precizat compania Gren WEE prin intermediul unui comunicat dde presă.

În urma incendiului, a fost afectată o cantitate de aproximativ 300 de tone de carcase de frigidere provenite din deșeu tehnologic, întinse pe o suprafață de 6000 de metri pătrați.