Muzeul Județean Buzău anunță vernisajul expoziției temporare „Un cuplu, o epocă, multe cadouri”

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău anunță vernisajul expoziției temporare „Un cuplu, o epocă, multe cadouri” organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României.

Expoziția valorifică 75 de bunuri primite cadou de cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu cu diferite ocazii.

În expoziție sunt incluse tablouri-portret, tapiserii, impresionante vase din porțelan înfățișând diferite momente din istoria poporului român asociate cu chipurile cuplului Ceaușescu.

Liderii comuniști ai județelor, printre care și Buzăul, se întreceau să trimită cadouri unicat conducătorului statului, de ziua acestuia și cu ocazia vizitelor de lucru pe care le efectua regulat.

Angajați din cele mai cunoscute fabrici din țară lucrau luni de zile pentru a confecționa darurile, iar eforturile lor erau pe măsură. Printre fabricile renumite din România care realizau astfel de obiecte dedicate erau „Porțelanul” și fabrica de covoare din Alba Iulia, dar și „Perla” din Buzău.

În aceste locuri lucrau unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, printre care și mulți artiști care se ocupau de partea grafică.

Eforturile acestora în vederea realizării unor astfel de obiecte erau considerabile, lucru la care de adaugă zona de design și producție, care practic aveau activitatea subsumată acestui scop.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 21 mai 2024, începând cu ora 11.30, la sediul Muzeului Județean de Arheologie, Istorie și Artă, str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău.
Accesul la eveniment este gratuit!