Municipiul Buzău rămâne în scenariul roșu pentru următoarele două săptămăni. Rata de infectare, peste 3 la mia de locuitori

Rata de infectare din municipiul Buzău se menține ridicată, peste pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori ceea ce înseamnă că, aici, restricțiile se mențin și pentru următoarele două săptămâni.

Municipiul Buzău se află în scenariul roșu, fără a fi impusă carantina.

Printre restricțiile pe care locuitorii municipiului Buzău trebuie să le respecte este interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Este interzisă, de asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar persoanelor cazate în cadrul acestor unități.

Mai este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

În prezent, municipiul Buzău are o rată de 4,33 cazuri la mia de locuitori, în scădere față de săptămâna trecută, dat fiind faptul că și la nivelul județului numărul confirmărilor într-un interval de 24 de ore este în scădere ușoară.