Municipiul Buzău a atins rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori și trece în scenariul roșu

Buzăul a atins rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori, astfel că municipiul intră în scenariul roșu, care aduce restricții drastice în mai multe sectoare ale economiei locale.

Conform ultimelor calcule realizate de Direcția de Sănătate Publică, municipiul Buzău a ajuns, joi, 8 aprilie, la o rată de incidență de 3.04, cu 396 de persoane confirmate în ultimele 14 zile.

Urmare a acestei situații, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, la orele după amiezii, pentru a aproba noile restricții ce vor fi aplicate în municipiul Buzău.

Conform scenariului roșu:

-este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

-este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

-în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

-este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.