Motivul sumbru pentru care scafandrii au încheiat misiunea de căutare a muzicantului dispărut sâmbătă de acasă

Temerile apropiaților s-au adeverit în cazul muzicantului din Pătârlagele care a plecat sâmbătă de acasă și și-a abandonat mașina pe malul lacului Siriu. Căutările acestuia s-au încheiat miercuri dimineață după ce echipa de scafandri de la ISU Ilfov au găsit cadavrul în apa lacului.

Nicu Barbu avea 42 de ani şi era tatăl unei adolescente. Era instrumentist într-o formaţie de muzică populară de pe Valea Buzăului şi angajat la secţia Institutului de Geografie şi locuia la Pătârlagele.

Acolo a şi fost văzut ultima oară, sâmbătă, iar cei care au interacţionat cu el nu au sesizat vreun comportament care să le atragă atenţia. De sâmbătă, de când ar fi plecat cu maşina personală, bărbatul nu a mai ajuns acasă.

Între timp, autorităţile au declanşat căutări. Maşina lui a fost găsită la Siriu, în apropierea Barajului de la Siriu, în punctul cunoscut sub denumirea Coada Lacului.

Cel mai bun prieten al său şi fratele bărbatului i-au condus pe anchetatori lângă lac, într-un loc în care Nicu Barbu mergea des.

Scenariul unei sinucideri s-a conturat imediat ce a fost găsit un bilet de adio în maşină, lângă telefonul mobil, în care bărbatul a scris despre neînţelegeri în familie care l-ar fi făcut să ia decizia de a renunţa la viaţă.