Motivul pentru care un transport internațional de persoane a fost oprit de polițiștii buzoieni

Filtrele organizate de IPJ Buzău la intrările în oraș s-au soldat cu aplicarea a 29 de sancțiuni contravenționale, reținerea unui permis de conducere și retragerea a trei certificate de înmatriculare. În intervalul 07.00-10.00, au fost oprite în trafic și controlate peste 100 de mijloace de transport public.

Polițiștii au urmărit modul de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, dar au acţionat și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele tangențiale domeniului transport persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale dintre care 11 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Un șofer de 38 de ani din Galați, a fost depistat pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, în timp ce efectua cursă de transport persoane pe ruta Brăila-Germania, fără a fi autorizat în acest sens.

Polițiștii au dispus măsura reținerii certificatului de înmatriculare, a plăcilor cu numerele de înmatriculare, precum si imobilizarea vehiculului.

Tot pe Calea Eroilor a fost depistat și un șofer în vârstă de 41 de ani, din com. Merei, în timp ce conducea o autoutilitară, deși aparatul etilotest a indicat că bărbatul consumase alcool.

Șoferul a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.