Motivul pentru care un șofer de 20 de ani a gonit, cu poliția după el, prin tot orașul

Polițiști de la Biroul Rutier, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea în trafic a unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, fiind necesară urmărirea acestuia.

După oprirea autovehiculului, s-a constatat faptul că la volan se afla un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Buzău, care fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, respectiv „conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Față de persoana în cauză, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.