Motivul pentru care o prahoveancă s-a ales cu dosar penal după ce a provocat un accident cu mașina prietenului ei

Doi tineri iresponsabili s-au ales cu dosar dintr-o joacă, așa cum au considerat ei. O prahoveancă de 20 de ani a vrut să ia lecții de șofat de la iubitul ei însă încercarea fetei de a conduce o mașină, fără a avea pic de experiență, s-a încheiat prost. Fata a provocat un accident, prilej cu care polițiștii au aflat că tânăra nu are permis iar mașina avea asigurarea expirată.

Poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei au depistat în localitatea Finţeşti o tânără în vârstă de 20 de ani, din judeţul Prahova, implicată într-un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit că tânără nu deţine permis de conducere şi totodată, autoturismul îi fusese încredinţat spre a fi condus de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitatea Finţeşti.

Tot din verificările poliţiştilor a reieşit că vehiculul nu era asigurat pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei şi măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare al vehiculului.

De asemenea, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană ce nu deţine permis de conducere.