Motivul pentru care giratoriul de la intersecția E85 cu DN1B este luat la ”Țintă” de șoferi

Două evenimente rutiere produse în giratoriul de la Hanul lui Țintă, la interval de 24 de ore între ele, aduc în discuție probleme legate de vizibilitatea amenajării, mai ales de către șoferii care vin dinspre DN1B. O dubă de marfă a ajuns miercuri dimineață în rond, asemenea cisternei cu diluant care s-a răsturnat marți în zori.

Evenimentul rutier a fost anunțat la ora 7.15 prin 112 chiar de către conducătorul neatent. Acesta venea dinspre Ploiești și a observat rondul prea târziu, neavând timp să frâneze.

Mașina a pătruns până în mijlocul rondului, unde a rămas înțepenită. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, la vehicul și amenajarea din sensul giratoriu. Putea avea însă urmări dintre cele mai grave dacă duba întâlnea un vehicul în sensul giratoriu.

Câteva fotografii cu duba înțepenită în mijlocul rondului au fost postate pe Facebook și au adunat repede comentarii. Multe aduc în atenția autorităților problema vizibilității sensului giratoriu.

După accidentul de marți cu cisterna, câțiva șoferi au reclamat faptul că rondul nu ar mai fi iluminat pe timpul nopții. „Sistemul de iluminare cu celule fotovoltaice s-a stricat de câteva luni, dar n-a mai venim nimeni să-l repare. E o beznă acolo…De aceea se întâmplă și accidentele astea”, a scris un șofer pe Facebook.

Autoritățile trebuie să verifice acest aspect și să dispună reparații de urgență în caz că aspectul sesizat e unul real.

Marți dimineață, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă s-a răsturnat în intersecţia DN 1B E577 cu DN 2 E85, iar traficul rutier a fost deviat timp de peste cinci ore pe trei rute ocolitoare.

În timp ce conducea o autocisternă pe DN 1B pe direcţia Ploieşti-Buzău, o şoferiţă de 46 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei în intersecţia cu sens giratoriu, răsturnându-se pe lateral.

”Recomandăm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteza adaptată condiţiilor de trafic”, precizează reprezentanții IPJ Buzău.