Motivul pentru care a fost scoasă la licitație fabrica de echipamente electrice de joasă tensiune Contactoare SA Buzău

Societatea a fost scoasă la vânzare pe bucăţi. Cu sumele obținute de societatea buzoiană, Ștefan Vuza vrea să completeze bugetul pentru cumpărarea pachetelor de active ale Oltchim Râmnicu Vâlcea pentru care compania sa, Chimcomplex Borzeşti, s-a înscris la licitaţia organizată de administratorii judiciari ai combinatului aflat în insolvenţă.

La licitație vor fi vândute fabrica propriu-zisă de contactoare, fabrica de matriţe, un bloc de proiectare, o hală şi terenurile aferente acestora, evaluate la circa 6,37 milioane euro.

Omul de afaceri Ştefan Vuza a scos la vânzare clădiri, terenuri şi alte bunuri ale mai multor firme ale sale, membre ale grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), în valoare totală estimată la peste 50 milioane euro, ca să facă rost de banii necesari cumpărării pachetelor de active ale Oltchim pentru care compania sa Chimcomplex Borzeşti s-a înscris la licitaţia organizată de admi­nistratorii judiciari ai combinatului chimic vâlcean aflat în insolvenţă.

Fabrica de pe strada Mesteacănului a fost înființată în anul 1975, iar în anul 1999 a intrat în Grupul S.C.R., având ca domeniu de activitate producția de echipament electric de joasă tensiune, transformatoare monofazate și trifazate, echipamente pentru branșamente electrice (pentru Electrica), produse ale industriei electrotehnice, corpuri de iluminat interior și exterior, blocuri de măsura și protectie monofazate si trifazate, tablouri de distributie de apartament, intrerupatoare specializate.

În paralel s-a dezvoltat aici și producția de componente mecanice, protejate anticoroziv, destinate instalațtiilor medicale și de ventilație. Produsele companiei sunt destinate atât pieței interne, cât și celei externe.