Moș Crăciun, la 33 de ani. Actorul Adrian Nicolae interpretează la final de an cel mai îndrăgit rol

Actorul Adrian Nicolae îi îmbracă de sute de ori straiele celui mai iubit bătrânel din lume, pentru a le oferi bucurie copiilor din școli, instituții sau în familii, în prag de sărbători.

Luna decembrie îl solicită la maximum pe actorul Adrian Nicolae, care de câțiva ani obișnuiește să intre în pielea bătrânelului îndrăgit deopotrivă de copii și adulți.

În zilele de dinaintea Crăciunului, în câteva ore este nevoit să facă multe drumuri, dintr-un capăt în celălalt al orașului, acolo unde îi este programată sosirea printre copiii adunați la serbări.

”Moșul nu are un text pregătit ci improvizez în funcție de ce găsesc la fața locului. E o adevărată plăcere deși de cele mai multe ori traficul e un adevărat calvar. Dar și atunci fac apel la improvizație și în final rezum că moșul ajunge indiferent de condițiile meteo sau de trafic”, spune actorul Adrian Nicolae.

48405177_2809306085750046_7450188857351340032_n

Adrian mărturisește că moșul pe care el îl interpretează este unul comic, care implică în scurtele scenete învățătoarele, educatoarele, părinții, bunicii.

”Trebuie să iubești copiii, să ai răbdare să te pliezi în funcție de trăsături, nume, să găsești o anumită rimă care să coincidă cu numele copilului. Evident că este foarte emoționant atunci când iau contact cu copii instituționalizați sau bolnavi. Și atunci trebuie să fii tare să încerci să îi încurajezi și să îți ții lacrimile”, spune tânărul actor.

Ca să fii credibil, în rolul lui Moș Crăciun, actorul Adrian Nicolae spune că trebuie să fii spontan, ”deoarece întrebările lor sunt extrem de curajoase și uneori dacă nu replici imediat ele te pot pune în încurcătură”.

”În seara de ajun e dificil deoarece mergi la domiciliu. Acolo te așteaptă copii cu bunici, părinți, e frumos, e plăcut. Trebuie să ai grijă cum îți faci ieșirea în sensul în care trebuie să motivezi faptul că trebuie să ajungi și la alți copii.” Adrian Nicolae, actor

”Te agăți dacă pot să spun așa de ceea ce găsești la fața locului. Dacă esti la o firmă și contextul îți permite te poți lega eventual de obiectul de activitate al acelei firme. Nu te lași intimidat de lipsa confortului, pentru că acea barbă, peruca, haina groasă, mănușile fac în așa fel încât să resimți căldura la cote înalte”, spune actorul care îl interpretează pe Moș Crăciun.

Adrian Nicolae, în vârstă de 33 de ani, a început cariera în teatrul profesionist la Bacău şi Petroşani, unde a interpretat zeci de roluri, a organizat evenimente artistice şi a fost prezentator de spectacole.