Moment de reculegere la Spitalul Județean din Buzău, în memoria asistentei răpuse de noul coronavirus

Personalul Unitatății de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Buzău a păstrat miercuri, un moment de reculegere, în memoria asistentei Adelina Andrei, decedată la vârsta de 32 de ani, în urma infecției cu noul coronavirus.

”Moment de reculegere in amintirea colegei noastre, as. Andrei Adelina. Zbor lin, Adelina!”, au scris pe Facebook colegii asistentei care Adelina Andrei.

Aceasta fusese testată pozitiv pentru coronavirus pe data de 21 decembrie, iar pe data de 30 decembrie a ajuns la UPU, din cauza agravării stării de sănătate.

Potrivit reprezentanților Spitalului Judeţean Buzău, bolnava urma tratament pentru COVID-19 la domiciliu. La sosirea în UPU, în data de 30 decembrie 2020, pacienta a fost evaluată de către medicul de gardă şi, la momentul consultului, era stabilă hemodinamic şi respirator, cu saturaţie bună.

La ora 15.52, femeia a fost transferată la Maternitatea Buzău în vederea unui consult de specialitate. Medicul obstetrician a consultat şi evaluat pacienta şi a decis ca aceasta sş fie transferata la un spital din capitală.

S-a luat legătura imediat cu Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei în vederea transferului pacientei. Adelina a fost transportată la Maternitatea Bucur, din Bucureşti, unde a rămas internată.

Pacienta a fost examinată de către medici şi s-a decis să fie operată prin cezariană, copilul rămânând în Maternitate.

După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul.