Mobilizare generală la Râmnicu Sărat pentru curățarea drumurilor de nămeți. Utilajele de deszăpezire vor acționa continuu, până dumincă dimineață

#image_title

După primele două zile de iarnă autentică, în care județul Buzău s-a aflat sub cod galben de ninsori, pe  străzile din municipiul Râmnicu Sărat s-a intervenit intens pentru curățarea zăpezii depuse pe carosabil, utilajele de la ADP muncind fără pauze în ultimele 36 de ore.

136DD548 4194 4EB9 9954 7C77EF120C3E 1024x682

Utilajele de deszăpezire şi echipele de lucrători au intervenit încă de vineri, pentru deszăpezirea arterelor de circulaţie şi pentru împrăştierea de material antiderapant, acţiuni care vor continua, de altfel, şi în cursul acestei nopţi’, transmit reprezentanţii primăriei din Râmnicu Sărat.

31C5EED5 096E 4972 B402 68BE61936CF1

Cu sprijinul echipelor de la ADP, ale echipajelor de salvare, pompieri poliție, sau ale furnizorilor de electricitate și de gaze, s-a reușit menținerea fără sincope a activităților de aprovizionare a magazinelor cu produse alimentare precum și funcționarea curselor interne ale operatorului de transport public.

AEF64051 37F7 4639 9C83 ADA3B93E1147 1024x682

La această oră se circulă în condiții de iarnă în toate zonele orașului, iar până mâine dimineață vor fi degajate și arterele din cartierele de blocuri, acolo unde prioritare vor fi platformele de depozitare a gunoiului.

4353C37B 172C 44DE 99F3 5563B50ED79E 1024x682

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, le solicită râmnicenilor să nu arunce zapada pe carosabil, ci în curți, spații verzi sau în zone libere.  Totodată edilul a ținut să le mulțumescă cetățenilor și tuturor echipelor care au contribuit semnificativ la starea de stabilitate în care se află orașul.

62222C9F E795 44C4 BD90 48681A1C3E84 1024x682

“Oameni buni, Eforturile tuturor acelora care au trudit în ultimele 24 de ore au făcut ca situația în municipiul nostru să fie stabilă și să depășim cele câteva ore critice în care condițiile meteorologice extreme au creat blocaje. Le mulțumesc tuturor acelora care au înțeles situația și au acționat conform sarcinilor de serviciu sau a propriei conștiințe, angajați ai instituțiilor implicate sau cetățeni! Au fost sute de râmniceni care au pus mâna pe lopeți și au contribuit semnificativ la starea de stabilitate în care ne aflăm. Au fost și alte situații în care cetățeni care nu înțeleg că în fața naturii dezlănțuite nu ne ajută absolut deloc gălăgia, acuzațiile și lucrurile făcute fără discernământ (exemplu zăpada aruncată pe carosabil din parcări, trotuare sau curți, după ce utilajele au intervenit în zonă!). Această categorie de cetățeni trebuie să înțeleagă că împreună cu ei am putea realiza mai mult, mai repede și mai bine, cu ei împotrivă – doar atât s-a putut obține în lupta cu forța naturii! Mâine este ziua în care trebuie să fim lucizi și responsabili și să facem ceea ce trebuie pentru ca săptămâna următoare să ne găsească pregătiți pentru muncă! Trebuie să punem la propriu mâna pe lopeți și să degajăm trotuarele pentru ca trotuarele din întreg orașul să le permită copiilor să meargă la școală și tuturor celorlalți pietoni să circule în condiții de siguranță! Nu aruncați zapada pe carosabil, ci în curți, spații verzi sau zone libere, chiar dacă acest lucru solicită un efort suplimentar din partea dumneavoastră! Mai avem mult de muncă, dar împreună putem trece și de această dată cu bine de o nouă provocare! Dumnezeu să ne ajute și să ne dea tuturor gândul cel bun!” a precizat într-un comunicat, primarul Muncipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.

Urmărește-ne pe Google News