Misterul rămășițelor umane descoperite într-un lăstăriș de pe raza comunei Lopătari

Un sătean a sunat duminică la 112, în jurul orei 16, pentru a anunța că într-un lăstăriș a zărit niște rămășițe umane, într-o zonă greu accesibilă. Lângă câteva resturi de îmbrăcăminte a fost descoperit un craniu uman.

În urma apelului telefonic, la fața locului au descins oamenii legii care au găsit craniul putrezit complet, însă nu și restul corpului.

Deși anchetatorii caută restul scheletului, sarcina ar putea fi extrem e dificilă, având în vedere că în imediata apropiere se află un bârlog de urs. Nu este exclus ca victima să fi fost ucisă de sălbăticiune în pădure și târâtă până în acel loc.

Potrivit unor surse din anchetă, craniul i-ar aparține bătrânului Ion Bostan, de 73 de ani, care a dispărut de acasă în decembrie 2022. Poliția a fost sesizată despre acest caz de către nepotul bărbatului, care are domiciliul în Câmpina, județul Prahova.

Acesta fusese în Lopătari pe 6 decembrie 2022, acasă la Ion Bostan, și totul părea în regulă. De a doua zi, însă, bătrânul nu le-a mai răspuns rudelor la telefon. Nepotul a cerut informații despre Ion Bostan de la vecinii lui, iar aceștia au transmis că nici ei nu l-au mai văzut prin curte de ceva vreme.

Ion Bostan era unul dintre ultimii trei locuitori din Vârteju, sat extrem de afectat de fenomenul depopulării, deși se află la doar circa trei kilometri distanță de centrul comunei Lopătari. Accesul spre cătun este însă foarte dificil, pâlcul de case fiind pe o coastă împădurită, „dincolo de gârlă”, cum spun sătenii.

Polițiștii buzoieni l-au dat pe bărbat în urmărire. „În perioada 06.12.2022, orele 16:30 – 07.12.2022, orele 08:00 a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută și nu a mai revenit. La momentul plecării era îmbrăcat cu obiecte de vestimentație specifice vârstei, fără a se cunoaște alte detalii. Nu are asupra sa cartea de identitate, telefon mobil sau alte bunuri”, se arată într-un mesaj transmis în decembrie de IPJ Buzău.

De pe 9 decembrie 2022, zona a fost scotocită frecvent de echipele de căutare, formate din polițiști de la secțiile rurale, însoțiți de câini specializați în astfel de misiuni, jandarmi și voluntari mobilizați de autoritățile locale.

Urmărește-ne pe Google News