Misterul persistă în jurul unui cadavru găsit pe câmp. Încă un caz complicat pentru criminaliștii din IPJ Buzău

Criminaliștii trebuie să stabilească identitatea unui bărbat găsit mort la câţiva metri de Drumul European 85, una dintre cele mai circulate şosele din România. Cadavrul, în stare avansată de putrefacţie, a fost descoperit de un localnic. Bărbatul era îmbrăcat ca pentru vreme rece. Tot un cadavru găsit pe câmp, al unei femei ucise, le-a dat bătăi de cap polițiștilor care abia după opt luni l-au găsit pe criminal.

Trupul neînsufleţit a fost găsit la o distanţă de circa şase metri de drumul european care leagă Bucureştiul de Moldova, într-o zonă intens circulată. Polițiștii au deschis o anchetă pentru aflarea identităţii bărbatului mort de multă vreme şi a cauzelor decesului.

Ciudat este că acesta era îmbrăcat ca pentru vreme rece, cu haine destul de groase pentru această perioadă din an, cu sacou şi geacă.

Cadavrul este greu de examinat medico-legal pentru că este în stare avansată de putrefacţie. Bărbatul care pare în vârstă a murit probabil cu câteva luni în urmă.

La o primă evaluare, nu au putut fi identificate semnalmentele vreunei persoane care să fi fost dată dispărută în ultima vreme. A fost descoperit de un localnic care mergea cu treabă pe câmp.
A fost găsit în dimineața zilei de 10 august iar de atunci nu sunt noutăți, spun reprezentanții IPJ Buzău.

Orice pistă este posibilă, spun surse din rândul anchetatorilor. Acesta ar fi putut deceda în urma unui accident, al vreunei agresiuni, ori a murit din cauze medicale în timp ce se afla singur pe câmp.

Un caz greu pentru polițiști, rezolvat după opt luni de anchetă, a fost și cel al unei femei de 46 de ani care fusese dată dispărută iar după o lună cadavrul ei a fost găsit în extravilanul localităţii Gălbinaşi, într-o zonă în care se depozitează resturi vegetale de la culturile de porumb şi viţă de vie.

Poliţiştii buzoieni au arestat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Gălbinaşi, pe care îl bănuiesc că a comis o crimă în luna iunie a anului trecut. Acesta este un apropiat al concubinului femeii care a fost găsită moartă pe câmp.

Victima fusese dată dispărută de fratele ei pe 20 iunie, iar imediat au început căutările. Pe 17 iulie, un cadavru aflat în stare avasată de descompunere, acoperit cu frunze şi crengi, a fost găsit la marginea satului Tăbărăşti, iar două zile mai târziu a venit şi confirmarea că trupul neînsufleţit aparţine femeii dată dispărută, moartea acesteia fiind una violentă.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, fiind schimbată încadrarea în omor, apoi în omor calificat. Necropsia a scos la iveală faptul că moartea femeii a fost violentă, printr-o lovitură în zona capului.

După opt luni de la săvârșirea faptei, criminalul a fost arestat pentru omor calificat şi tâlhărie, în urma anchetei şi a cercetărilor criminalistice efectuate de speciliştii din IPJ Buzău. Constantin Dumitru, de 50 de ani, este recidivist, condamnat în trecut pentru omor şi recent ieşit din puşcărie unde ispăşise o condamnare pentru tâlhărie.