Minoră de 14 ani din Râmnicu Sărat, împușcată în plină stradă cu un pistol tip airsoft

O fată în vârstă de 14 ani din municipiul Râmnicu Sărat a fost împușcată în plină stradă cu un pistol tip airsoft, în noaptea de 6 spre 7 iunie. Incidentul a fost raportat polițiștilor de mama victimei, o femeie în vârstă de 41 de ani din localitate.

Imediat după sesizare, la fața locului s-au deplasat polițiști de ordine publică și de investigații criminale care, în urma cercetărilor, au stabilit că utilizatorul pistolului de tip airsoft este un râmnicean în vârstă de 18 ani.

„Tânărul ar fi utilizat pistolul îndreptându-l spre partea vătămată, pe motiv că minora ar fi refuzat să dialogheze cu un cunoscut al acestuia, împrejurare în care proiectilul pistolului i-ar fi provocat tinerei o leziune în zona feței”, transmite IPJ Buzău.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Poliția Română face un apel către deținătorii de replici de arme tip airsoft să respecte cu strictețe prevederile legale și să evite utilizarea și expunerea acestor obiecte în spațiile publice. Conform Legii 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, actualizată, replicile de arme tip airsoft sunt considerate arme neletale, încadrate în categoria E din anexa legii.