Minor de 15 ani, prins la volan, pe un drum județean din Buzău. Mașina, oprită de polițiști, după o urmărire de căteva minute

Trei copii au luat mașina tatălui unuia dintre ei și au plecat la plimbare, la miezul nopții, pe un drum județean din Buzău. Cel mai mic dintre teribiliști are 13 ani.

Întâmplarea a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, înainte de ora 1, în comuna Glodeanu Siliștea, județul Buzău.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Smeeni au observat pe DJ 203I un autoturism, al cărui șofer, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc pe un drum sătesc din localitate.

Stârniți de gestul suspect al șoferului întâlnit în cale, agenții au pornit în urmărirea maşinii şi au oprit-o pe DJ 102H, în localitatea Satu Nou. Urmărirea s-a întins pe câteva sute de metri.

Polițiștii au avut surpriza să descopere că la volanul autoturismului se afla un puști în vârstă de 15 ani, iar pe locurile din spate se aflau alţi doi copii, în vârstă de 16 ani, respectiv 13 ani.

Minorul aflat la volan le-a spus polițiștilor că autoturismul este maşina de serviciu a tatălui și, fără ca părintele său să ştie, a plecat cu maşina de la domiciliu.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Urmărește-ne pe Google News