Ministrul Petre Daea vine sâmbătă în Buzău ca să promoveze oaia

Buzoienii sunt așteptați, sâmbătă și duminică, în parcarea noului complex comercial din Bariera Ploiești la un târg dedicat oii. Caravana „Alege oaia” ajunge la Buzău, , sâmbătă, la ora 10.00, cu ministrul Petre Daea în frunte.

În cadrul evenimentului, oierii din Buzău și comercianții de produse de oaie vor oferi și degustări gratuite de tocăniță de oaie, balmoș și alte produse ce țin de oaie.

Evenimentul va avea loc în parcarea noului centru comercial de pe Unirii Sud, între orele 10.00-17.00 și se va desfășura în ambele zile ale weekendului. Vor fi amenajate 15 căsuțe în care fermierii din județ își vor expune produsele tradiționale pentru degustare, dar și pentru comercializare.

Asociațiile crescătorilor de ovine din Buzău le vor oferi vizitatorilor gratuit tocăniță și preparate din carne de oaie.

Consiliul Judeţean Buzău prin Centrul Judeţean de Cultură şi Artă se va alătura campaniei ”Alege Oaia!”, asigurând prezenţa interpreţilor de muzică populară, care vor întreţine buna dispoziţie a participanţilor cu dansuri şi cântece tradiţionale româneşti.

Evenimentul e organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în parteneriat cu Kaufland Romania, Consiliul Judeţean Buzău, Primăria Municipiului Buzău si asociaţiile crescătorilor de ovine.