Ministrul Culturii, vizită de lucru în S.U.A. Lucian Romașcanu militează pentru dezvoltarea parteneriatului cultural la nivelul celorlalte relații bilaterale

#image_title

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a avut săptămâna trecută, o serie de întâlniri cu personalități importante ale Congresului și Senatului SUA, cu decidenți la vârf din diverse domenii.

În toate discuțiile Lucian Romașcanu a pledat pentru ridicarea parteneriatului cultural la nivelul celorlalte relații bilaterale.

Screenshot 20230207 131631 Facebook

” O extrem de onorantă întâlnire cu Ambasadorul Charles H. Rivkin, Președintele și CEO al Motion Pictures Association (MPA), poate cel mai influent decident din industria filmului. MPA reprezintă Disney, NETFLIX, Paramount, SONY, Universal so Warner Bros și o colaborare cu România, extrem de fezabilă după această întâlnire, ar însemna un salt fără precedent al producătorilor locali. La întâlnire a participat și Mr. Stan McCoy, Președintele MPA EMEA, direct responsabil pentru zona noastră.

🌀 Întâlniri cu congresman-ii Tim Walberg (republican) și Mike Quigley (democrat), personalități ale Congresului, cu mare influență în deciziile politice ale SUA și prieteni ai României.

🌀 Întâlniri cu congresman-ii Robert Aderholt (republican) și Pete Sessions (republican), in marja Conferinței pentru Securitate pe care cei doi onorabili politicieni o organizează anual.

🌀 Întâlnire cu Ben Toma, Președintele (Speaker) Camerei Reprezentanților din Arizona, românul cu cea mai înaltă funcție în establishment-ul politic american și cu reale șanse de a face o carieră la vârful politicii din SUA.

🌀 O întâlnire memorabilă cu Mrs. Maria Pappas, o doamnă absolut specială, pentru a 6-a oară șefă a trezorieriei Cook County (Chicago și împrejurimile) care gestionează cel de-al doilea cel mai mare buget local după California, 18 miliarde USD! O mare prietenă a comunității românești din Chicago.

De asemenea am participat la două evenimente comune cu delegația României, organizate foarte bine de Ambasada României. Felicitări ES Andrei Muraru, ambasadorul nostru, pentru efort.” a precizat ministrul Cultturii,Lucian Romașcanu, într-o postare pe social media.

Urmărește-ne pe Google News