Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, decorat cu Ordinul Mușatinilor de IPS Calinic

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a fost decorat miercuri de către ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, cu Ordinul Mușatinilor.

Evenimentul a avut loc la sfințirea Mănăstirii Sfântul Ilie de lângă Suceava, ctitorie din 1488 a lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Cu această ocazie ministrul Culturii Lucian Romașcanu a ținut să transmită un mesaj de mulțumire pe social media.

„În primul rând un La Mulți Ani din suflet eroilor români ai aerului! Oamenilor de mare curaj care îmblânzesc cerul, Sfântul Ilie să vă ocrotească!

La Mulți Ani și tuturor celor care poartă numele Sfântului Ilie, să fiți sanatoși și bucuroși!

Pentru mine astăzi a fost o zi specială, de mare bucurie și emoție:

Am participat la sfințirea Mănăstirii Sfântul Ilie de lângă Suceava, ctitorie din 1488 a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, o slujbă de o frumusețe aparte oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de PS Damaschin, Episcopul Rădăuților împreună cu un sobor de preoți cu har și voci de vis.

Am avut marea onoare de a primi Ordinul Mușatinilor din parte Arhiepiscopiei, din mâinile IPS Calinic, unul din momentele ce rămân în suflet și care sunt un îndemn de a încerca să mă ridic la nivelul așteptărilor vremelnicei demnități pe care o ocup.

Am vizitat apoi Fălticenii, Muzeul Ion Irimescu, care găzduiește o colecție impresionantă a unuia din cei mai mari sculptori ai României.

La finalul acestei zile minunate am avut bucuria întâlnirii cu multi din primarii Partidul Social Democrat din județul Suceava, oameni vrednici, dedicați comunităților lor.” a precizat Lucian Romașcanu pe social media.

Urmărește-ne pe Google News