Militarul Mădălin Stoica, cetățean de onoare post-mortem al Buzăului. Ce compensații primește familia

O stradă din Buzău va primi numele lui Mădălin Stoica, militarul buzoian ucis în Afganistan într-un atac al jihadiștilor asupra unui convoi de blindate românești. De asemenea, eroul va fi desemnat cetățean de onoare post-mortem al municipiului Buzău, după cum a ținut să precizeze primarul Constantin Toma în mesajul săptămânal postat pe Facebook.

Statul român asigură o serie de compensații familiei Stoica. Familia acestuia, soția și fiica de 12 ani, vor primi un ajutor bănesc de la statul român. În primul rând este vorba despre asigurare de deces în valoare de 80.000 de euro.

Fiecare soldat român care pleacă în Afganistan semnează această asigurare de viață. Familia poate primi banii într-o săptămână, într-o lună sau chiar într-un an.

De asemenea, soția militarului ucis va fi angajată, în caz că dorește, pe un post în armată. Compensație în valoare de 100 de solde; de menționat este faptul că o soldă are acum valoarea de 1.450 de lei.

Rezultă un total de 145.000, adică 1,45 de miliarde de lei vechi. Nu în cele din urmă fata militarului va primi pe tot parcursul studiilor o pensie de urmaș până la vârsta de 26 de ani maximum.