Mii de elevi din Buzău învață de luni în sistem online.Comuna Colţi, în scenariul roşu, cu o rată de îmbolnăvire de 3,18 la mie

În următoarele două săptămâni, peste 15 mii de elevi din Județul Buzău vor învăța în sistem online din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19 raportate de DSP.  La nivelul municipiului reședință de județ rata de incidență a depășit, vineri, pragul de un caz la mia de locuitori.

Dacă sâmbătă, rata de îmbolnăvire a scăzut sub acest prag, ieri a urcat la 1.05 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Astfel, de luni, vor mai merge efectiv în bănci preșcolarii, elevii din clasele I-IV, elevii din clasele a VIII-a, a XI-a de școală profesională și a XII-a de liceu.

În județ sunt aproape 15 mii de elevi care învață online. La nivelul judeţului Buzău, sunt 74 de unităţi în scenariul galben, dintr-un total de 741 de unităţi cu personalitate juridică şi structuri, spun reprezentanții IȘJ Buzău.

În afară de elevii din municipiul Buzău, mai sunt online, cu ore de acasă, copiii din Pogoanele şi din comunele Cozieni, Poşta Câlnău, Mărgăriteşti.

În plus, comuna Colţi este în scenariul roşu, cu o rată de îmbolnăvire de 3,18 la mie