Metoda ”șmen” a mai făcut o victimă. La peste 2.500 de lei s-a ridicat paguba suferită de o femeie, după întâlnirea cu un escroc

O râmniceancă de 51 de ani a rămas fără o sumă importantă, după ce a fost înșelată prin metoda ”șmen”, ziua în amiaza mare, chiar în timp ce se pregătea să intre într-o casă de schimb valutar. Prejudiciul s-a ridicat la suma de 2.700 de lei.

În ziua de 30 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au identificat principalul bănuit de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „şmen”, un bărbat în vârstă de 39 de ani din judeţul Neamţ.

Fapta fusese sesizată Poliţiei la sfârşitul lunii iulie a.c., de către o râmniceancă de 51 de ani. Din discuţiile purtate cu aceasta s-a stabilit că, în timp ce se afla în zona unei case de schimb valutar cu intenţia de a schimba valută a fost abordată de un necunoscut care i-ar fi oferit un curs de schimb avantajos.

În timpul tranzacţiei râmniceanca ar fi constatat lipsa sumei de 250 de lei fapt pentru care a restituit toată suma pentru verificare. Ulterior, bărbatul ar fi adăugat suma ce lipsea şi i-ar fi înmânat banii pentru schimbul efectuat.

La scurt timp, femeia a constatat că din banii primiţi lipsea suma de 2.700 de lei, bani ce ar fi fost sustraşi în momentul în care a primit toată suma pe tranzacţia efectuată.

Prejudiciul, în valoare de 2.700 de lei, a fost recuperat integral. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.