Membrii formației Marinică Nămol, agresați de patronul unei discoteci din Gălbinași. Au cerut ajutorul poliției

Programul susținut de Marinică Nămol și lăutarii săi într-o discotecă din satul Tăbărăști, județul Buzău, s-a încheiat cu scandal. Patronul localului i-a luat la pumni pe doi dintre membrii formației după care i-a dat afară, fără să le mai dea și instrumentele. Pentru recuperarea acestora, a fost nevoie de intervenția Poliției.

Un apel la 112 anunța la ora 4 dimineața izbucnirea unui scandal mosntru între membrii unei formații de lăutari și patronul discotecii din Tăbărăști, comuna Gălbinași. Marinică Nămol și instrumentiștii lui tocmai se pregăteau să pună punct programului de manele atunci când patronul discotecii ar fi mers la balconul de deasupra scenei pentru a-i lua la bătaie pe tehnicienii care demontau boxele.

”Eram în timpul cântării iar incidentul s-a întâmplat în loja de deasupra scenei unde sunt mese cu invitați. După ce au plecat clienții de sus, băieții de la tehnic s-au dus să strângă aparatura și în timp ce demontau boxa patronul Dragoș Barză a început să-l lovească pe unul dintre băieți. Fără niciun motiv”, ne-a declarat Marinică Nămol, șeful formației.

Cântăreții de pe scenă au oprit programul și au încercat să aplaneze scandalul. Degeaba, pentru că patronul, foarte agresiv, i-a dat afară pe toți după care s-a baricadat înăuntru. Pentru a-și recupera instrumentele și aparatura de sonorizare, Marinică Nămol a decis să sune la 112 ca să ceară ajutorul Poliției.

”A trebuit să depunem plângere la poliție pentru că nu ne dădea drumul în local. Dacă încercam să intrăm cu forța nu făceam altceva decât să amplificăm scandalul. Chiar și dacă ar fi fost băut, nu trebuia să aibă dreptul să procedeze așa. Nu e normal să mergi la o cântare și să ajungi să îți recuperezi instrumentele cu poliția. Mi-a rănit doi colegi, pe violonistul de 25 de ani, și pe un tehnician, de 37 de ani, care se simte rău”, spune Marinică Nămol.

Instrumentele și aparatura pe care patronul discotecii din Tăbărăști le-a sechestrat aparțin unui cunoscut organizator de spectacole de manele, Iosif Puiu Gheorghiu, fostul impresar al lui Florin Salam. Agresorul lăutarilor s-a ales cu dosar penal pentru lovire și alte violențe, dar și pentru furt.

Iată mesajul postat de Marinică Nămol pe pagina sa de Facebook, imediat după incident: