Membrii Familiei Regale, întâmpinați cu pâine și sare la Buzău

Trenul Regal a fost pus în mișcare miercuri dis-de-dimineață din Gara Regală Băneasa, în compartimentele sale luxoase aflandu-se Maiestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu și Principesa Sofia. După ce a oprit în gara din Ploiești, Trenul Regal a staționat timp de 10 minute în Gara Buzău, un loc cu o incarcatura istorica deosebită.
Prima cale ferată din România care a trecut prin Buzău a fost construită în 1872 și lega Buzăul de București și Ploiești spre vest și sud-vest, respectiv Brăila și Galați spre est și nord-est.
La sosirea in statie, la ora 13.30, membrii Familiei Regale au fost intampinati cu flori, zeci de copii si buzoieni de toate varstele fiind impresionați in momentul în care au pășit pe covorul roșu.
Au fost intampinati de către primarul municipiului Buzău Constanti  Toma, care le-a oferit in dar un mic album fotografic.
La final, membrii Casei Regale s-au alaturat reprezentanților administrației locale pentru o fotografie de grup si s-au îndreptat către Trenul Regal. Au fost din nou asaltați cu flori iar Maiestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a primit în dar și un șir de covrigi de Buzău.
Principesa Margareta a fost incantata de vestimentația unor tineri îmbrăcați în vestimentații vechi, cu care a schimbat cateva vorbe.
Din Buzău, Trenul Regal a plecat spre Galați acolo unde membrii Casei Regale vor avea mai multe vizite punctuale la sediul Crucii Roșii Române, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon și Combinatul siderurgic Liberty Galați.
Urmărește-ne pe Google News