Mega sărbătoare la Sărata Monteoru cu Inna, „The Motans”, „Zdob și Zdub” și „Frații Advahov”. Festivalurile „Buzău Fest” și ”Zilele Chișinăului”programate de Consiliul Județean intre 2 și 5 iunie

Vara va debuta cu o mega sărbătoare la Buzău, organizată de Consiliul Județean Buzău și Primăria municipiului Chișinău. Este vorba despre două festivaluri, „Buzău Fest” și ”Zilele Chișinăului la Buzău”, care au fost programate pentru perioada 2-5 iunie.

Vor susține recitaluri Inna, „The Motans”, „Zdob și Zdub” și Orchestra de muzică populară „Frații Advahov”.

Cele mai multe evenimente din cadrul festivalului vor avea loc în stațiunea Sărata Monteoru, pe terenul de fotbal din localitate.

Între 2 și 5 iunie 2022, pe lângă concertele de muzică populară și ușoară, la Sărata Monteoru vor fi amenajate tabere militare cu profil istoric și ateliere meșteșugărești.

Totodată, în cele trei zile de festival, la Galeriile de artă, Muzeul Județean și Biblioteca Județeană vor avea loc expoziții de pictură și lansări de carte.

Tot în perioada 2-5 iunie, va avea loc și o paradă a portului popular, dar și degustări de produse tradiționale buzoiene și de vin moldovenesc.

De asemenea, conducerea Consiliului Județean Buzău anunță un alt eveniment inedit. Timp de două zile, buzoianul Cristi Mănăilă va parcurge pe bicicletă traseul Chișinău – Buzău, lung de peste 400 de kilometri.

Consiliul Judeţean Buzău va pune la dispoziţia buzoienilor autobuze supraetajate pentru a asigura prezența la festival a celor care nu dispun de maşini personale.

 

 

Acestea vor efectua curse regulate gratuite, începând cu ora 11.00, din oră în oră, între municipiul Buzău şi staţiunea Sărata Monteoru.

Urmărește-ne pe Google News