Medicul Bogdan Micu a dat startul campaniei de vaccinare anti-COVID de la Buzău

Campania de vaccinare anti-COVID, care a vizat mai întâi personalul din marile spitale, s-a extins în toată țara, mai devreme decât au prevăzut autoritățile. La Buzău, primul vaccinat a fost șeful secției de Boli infecțioase a Spitalului Județean iar după el a urmat primul medic buzoian infectat cu SARS-CoV-2.

Medicul Bogdan Micu a mers luni la centrul amenajat în incinta Ambulatoriului din Spitalul Județean pentru a da startul campaniei de imunizare. Mărturisește că a scăpat de emoții, după ce și-a consultat colegii din țară care s-au vaccinat în prima etapă.

Infecționistul Bogdan Micu coordonează secția spitalului județean din Buzău care îngrijește de peste zece luni bolnavi cu COVID-19. Mulți dintre pacienții săi au fost cadre medicale, categorie aflată în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Tot un medic, Iulian Coliof, a primit cel de-al doilea vaccin administrat în județul Buzău. La începutul pandemiei, doctorul a fost internat la Boli Infecțioase după ce a contractat noul coronavirus.

Din primul lot de 975 de vaccinuri, câte au fost comandate, mai mult de jumătate au fost distribuite spitalelor de la Râmnicu Sărat, Săpoca, Smeeni și Nehoiu. Spitalul de la Râmnicu Sărat, unitate COVID, a primit doar 100 de doze deocamdată.

Mai puțin de 400 de cadre medicale din Buzău s-au înscris deocamdată pentru campania de vaccinare care a debutat luni.