Medicii buzoieni sunt în alertă după ce a crescut numărului îmbolnăvirilor de rujeolă

Zeci de buzoieni cu vârste de până la 40 de ani au contractat în ultimele două săptămâni virusul care provoacă rujeola. Pe fondul complicațiilor, această boală poate duce chiar la deces. De la debutul perioadei de monitorizare a rujeolei nu au fost înregistrate focare, însă Direcția de Sănătate Publică are motive să creadă că județul se află în pragul unei epidemii.

Aproximativ 80 de buzoieni au fost diagnosticați cu acest virus iar pentru alți aproape 40 încă se așteaptă rezultatul analizelor. Grav este că aproape jumătate din numărul acestor bolnavi s-au prezentat la medici doar în ultimele două săptămâni.

Până în prezent, la Buzău toți bolnavii au fost tratați corespunzător fără ca viața vreunuia să fie în pericol. Totuși, specialiștii trag un semnal de alarmă și-i îndeamnă pe părinți să-și vaccineze copiii.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat Ministerului Sănătății o nouă tranșă de vaccin astfel că în cel mai scurt timp vor ajunge în județ încă 2.000 de doze. În prezent, cei care vor să se imunizeze o pot face la medicul de familie sau își pot procura din farmacii serul pentru imunizarea împotriva rujeolei.