Măsuri luate de autorități pe durata Codului Portocaliu. Femeile aflate în ultimul trimestru de sarcină vor fi internate

Buzăul se va afla din această noapte sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și vizibilitate scăzută. Atenționarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă în intervalul 22 martie, ora 23.00 – 23 martie, ora 15.00, pentru Municipiul București și 14 județe din jumătatea sudică a ţării, printre care şi judeţul Buzău.

CJSU Buzău a trasat deja măsuri pentru evitarea unor situații deosebite pe durata codului portocaliu.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei va fi activ începând cu 22 martie 2018, ora 23.00, la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a asigura serviciul de permanenţă la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale.

Încă din această seară se va trece la identificarea, preluarea şi transportarea la centrele de primire de zi şi de noapte a persoanelor fără adăpost şi prelungirea perioadei de spitalizare pentru persoanele considerate cazuri sociale şi internate la acest moment, până la expirarea avertizării meteo.

Autoritățile vor asigura transportarea şi internarea în unităţile sanitare de profil a femeilor aflate în ultimul trimestru de sarcină, a pacienţilor dializaţi și a celor dependenți de oxigen, dacă există riscul ca aceştia să rămână izolaţi ca urmare a fenomenelor meteo extreme.

A mai fost decisă instalarea de filtre ale poliţiei în zonele ce pot deveni periculoase din punct de vedere al siguranţei şi fluenţei traficului, verificarea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă, cooperarea cu administratorii de drumuri pentru menţinerea în condiţii corespunzătoare a arterelor de circulaţie şi verificarea modului de acţiune a utilajelor de dezăpezire.