Mașini prădate de hoți dotați cu dispozitive care bruiază închiderea portierelor din telecomandă

După prinderea individului care a furat 40.000 de lei din duba unui restaurant, un caz similar a fost rezolvat de polițiștii buzoieni. Datează din septembrie 2020 iar prejudiciul se ridică la 5.600 de lei. Autorul este un bucureștean, complice al celui care a jefuit mașina restaurantului folosind un dispozitiv de bruiere a telecomenzii.

În ziua de 14 octombrie, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul București, la o persoană bănuită de săvârșirea unui furt din autoturism comis pe raza municipiului Buzău.

Activitatea s-a desfășurat în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Buzău.

Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 8 septembrie, de către un bărbat de 34 de ani din localitatea Pietroasele, angajat al unei societăți comerciale din Buzău.

Polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 45 de ani, din municipiul București.

Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a bărbatului, lăsată neasigurată, suma de 5.600 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din municipiul reședință de județ.

De asemenea, în urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că la actul infracțional ar fi participat și un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Pantelimon.

Cei doi ar fi acționat împreună și în cazul furtului din autoutilitară de pe raza municipiului Buzău, sesizat în data de 5 octombrie.

În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte și un dispozitiv electronic de bruiat telecomenzi auto în bandă largă. Acesta blochează închidere din telecomandă a vehiculelor aflate în apropiere.

A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Față de bărbatul de 45 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar polițiștii l-au reținut mai întâi pentru 24 de ore. Pe numele acestuia a fost emis ulterior mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și polițiști de la Poliția municipiului București.